Mitől más a lullaberry?
A lullaberry női derékmelegítőket speciális szabásvonallal készítjük, ami a derékvonaltól pontosan a csípődig ér.

5 ok, amiért imádni fogod a lullaberryt
kettő az egyben: mintás és egyszínű bandázs egy termékben

A haramaki sztori

Japán szamurájok viseltek először a haramakit a XVI. században. A harc és a háborúk öltözetének részeként az acélbetétes selyemövet hátul szalagokkal rögzítették viselője testéhez. A második világháború idején ’ezeröltéses’ haramakit készítettek a lányok és asszonyok csatába készülő férfirokonaiknak talizmán gyanánt.


Japánul a hara a test középtáji részét, a hasat (pl. hara-kiri) jelenti és sokak szerint az emberi testnek ebben a részében összpontosul az életerő, a Chi. A maki jelentése tekercs, ezzel a szóval például egy szusibár étlapján találkozhatsz.

 

Az újragondolt haramaki a huszadik század végétől jött ismét divatba. Szabad fordításban mi derékvédőnek, derékmelegítőnek vagy bandázsnak nevezzük a csőszabású ruhadarabot, amit a testközépen, általában a felső és alsó ruhadarab között viselnek.


 A modern haramaki nem csak kényelmes, hanem divatos is. Több színben és anyagból készül és az egyik legsokoldalúbban használható ruházati kiegészítő, különösen, ha kifordíthatós és mindkét oldalát viselheted.

 

 

 

Miért fontos, hogy védd a derekadat?

 

A deréktájék az egyik legvédtelenebb testrészed, különösen hűvös, hideg környezetben. Ha deréktájon fázol, akkor az egész tested fázik, hiszen az ereidben keringő vértömeg nagy része áthalad ezen a szakaszon.

 

A hőtérkép jól mutatja, hogy mennyi energiát veszítesz normál ruházatban. Amikor derékmelegítőt viselsz, a testközép tartja a hőmérsékletét, sőt még a felsőtested, a nyaki tájék és a végtagjaid is melegek maradnak.
 

 

 

 

 

Kik viselhetnek haramakit?

 

Mindenki, akinek jólesik a deréktájon egy kis plusz védelem.

 

Elsősorban a nők körében kedvelt, de készítünk gyerek részére is kétoldalas derékmelegítőket. A kismamákat pedig speciálisan a várandósság hónapjaira kifejlesztett, a növekvő pocak vonalát követő szabású bandázsokkal örvendeztetjük meg. Sőt, ha megtaláltad a kedvenc mintádat, érdemes megismerkedned a női ruháinkkal és kiegészítőinkkel is, amikkel komplett öltözetté alakíthatod a haramakidat.

 

 Haramakit szeretnél? Klikk ide.

 

 

 


Ne maradj le színes híreinkről! Értesülj elsőként hírlevelünkből új kollekciónkról, akcióinkról!
Feliratkozom
Vásárlás kockázat
nélkül
Biztonságos fizetés
bankkártyával
Gyors, kényelmes,
megbízható szállítás